12 alimente care iti pot afecta creierul

Alimentatia sanatoasa devine din ce in ce mai la moda. Analizand produsele de pe raftul magazinelor si citind compozitia, incercam sa ne dam seama ce produse vor fi benefice pentru organismul nostru si care sunt cele care ne pot dauna.

Stiinta ne dovedeste ca produsele contin o multime de substante diferite.

Iata 12 alimente care au efecte neasteptate asupra creierului nostru:

1. Orezul

Orezul fiert contine carbohidrati rapizi care accelereaza patrunderea moleculelor de glucoza in sange. Concentratia zaharului poate creste, ceea ce poate dauna sanatatii creierului si a sistemului nervos.

2. Popcornul

Popcornul contine proteine, fosfor, fier si magneziu, care sunt esentiale pentru functionarea normala a sistemului nervos. Iar vitaminele B din floricele ajuta, de asemenea, la combaterea depresiei si a stresului.

3. Tonul

Tonul contine mult mercur. Si un exces de mercur in organism poate duce la afectarea memoriei. In plus, tonul contine bifenil policlorurat, o substanta care perturba hormonii si functionarea sistemului nervos.

4. Untura

Untura de porc contine acid arahidonic. Face parte din tesuturile corpului si este indispensabil pentru functionarea normala a creierului. De asemenea, ajuta la combaterea bolii Alzheimer.

5. Cereale

Cerealele contin glutenul de care au nevoie anticorpii pentru a creste. Anticorpii (compusi proteici care impiedica dezvoltarea microbilor) in gluten pot distruge substantele care ne sunt utile. Iar lipsa acestor substante duce la atacuri de panica si depresie.

loading...
Filed under: Uncategorized