Alex Bodi, implicat într-un nou scandal penal / Ce le-a cerut judecătorilor!

Lăsați timp de 12 ani să producă milioane din proxenetism și taxe de protecție, interlopii din gruparea lui Alex Bodi s-au trezit, dintr-o dată, citați în mai multe dosare ținute la sertar, din motive necunoscute.

Arestarea interlopilor din gruparea din care făcea parte Alex Bodi i-a trezit la viață pe funcționarii plătiți din bani publici care ani la rând au ținut dosarele mafioților la sertar. Așa că, brusc, mafioții care produceau milioane sub nasul autorităților au început să fie citați în dosare de acum cinci ani, disjunse la foc automat.

Astfel, Alex Bodi este așteptat astăzi în fața judecătorilor, în dosarul deschis încă din 2015, care, în mod bizar, nu apare pe portalul instanțelor de judecată. Asta, în timp ce copiii care sunt abuzați de pedofili apar pe același site cu nume, prenume, prenumele părinților, adrese ș.a.m.d. În dosarul respectiv, Bodi cere ridicarea sechestrului pus pe bunurile cumpărate cinstit, cu sudoarea frunții.

Alex Bodi a fost arestat, alături de alți infractori, după ce procurorii DIICOT au realizat, brusc, zilele trecute, că aceștia făceau trafic de persoane de mai bine de 12 ani, chiar sub nasul lor. Culmea, mafioții nici măcar nu se ascundeau, ci, dimpotrivă, postau pe rețelele de socializare imagini cu mașinile de lux și petrecerile la care aruncau zeci de mii de euro, iar toată lumea bănuia de unde vin banii. Mai puțin polițiștii și procurorii.

Așa se ascundeau de polițiști și procurori Alex Bodi și Adi Tâmplaru, cumătrul lui

Acesta este comunicatul DIICOT în care procurorii relatează, cu lux de amănunte, cum a funcționat chiar sub nasul lor rețeaua de tip mafiot înființată în urmă cu 12 ani:


„Din datele existente s-a stabilit, în esență că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope(grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenții persoanei mai sus menționate), în timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.
Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism și în secundar în șantaj (consecință a plății unor taxe de protecție).
După ce au ieșit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracțională au aderat alți 12 suspecți împreună cu care au recrutat și alte victime, le-au transportat și adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveția), și le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.
Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violențe extreme (chiar și unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistență.
În cele mai multe cazuri, victimele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.
În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria).
Unele dintre victime au fost vândute altor traficanți în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind și informații în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informații despre familie, toate acestea în scopul de a fi șantajată pentru a fi exploatată și controlată cu mai multă ușurință.
Au fost și situații în care făptuitorii nu au mai reușit să dețină controlul asupra victimelor, chiar și după aplicarea unor corecții fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din țară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituție.
O mare parte din sumele de bani obținute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din țară și din străinătate.
Liderul grupării obișnuia să perceapă victimelor taxe de protecție pentru desfășurarea unor activități licite/ilicite, „locotenenții săi” recurgând, deseori, la șantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane”.

loading...
Filed under: Uncategorized