Calcule de ultimă oră. Cu cât cresc pensiile de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, punctul de pensie va fi majorat la 1.442 de lei. Această creștere ar fi trebuit să fie ceva mai mare, adică 1.775 de lei,, după cum stabilea Legea pensiilor, dar Guvernul a decis că pensiile vor fi majorate doar cu 14%, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pensia minimă garantată crește, astfel că cei care au pensii foarte mici vor avea parte de o majorare semnificativă. De la 1 septembrie, nivelul pensiei minime va crește tot cu valoarea de14% și va ajunge la 800 de lei, față de 704 lei cât este momentan.

Viitoarea lege a pensiilor, cea cu nr. 127/2019, stabilește un nou calcul al pensiei minime, astfel încât nu toți cei ieșiți la pensie vor primi aceeași sumă de bani, ci o sumă care să reflecte cât și cum au cotizat.

În România, în momentul de față, există 5.000.000 de pensionari. De la 1 septembrie, pensia minim garantată trebuie să fie de 800 de lei.

Radu Tudor și analistul economic Elena Cristian au prezentat, vineri, la “Punctul de întâlnire”, cele mai nou calcule în ceea ce privește majorarea pensiilor:

loading...
Filed under: Uncategorized