Ce a facut Nicolae Ceausescu pe timpul pandemiei de gripa din 1971. Cum a gestionat situatia

In 1971, Romania era lovita de o pandemie de gripa, care a afectat mii de romani. Nicolae Ceasusescu a incercat sa gestioneze situatia cerand ca motivele deceselor, precum si numarul real al bolnavilor si al mortilor sa fie secrete.

Cum a gestionat Ceausescu pandemia de dripa din 1971

In toamna lui 1971, Romania era lovita de o cumplita gripa care a imbolnavit mii de romani, potrivit adevarul.ro. Asa cum s-a intamplat si in China si in tarile din Europa, in cazul pandemiei de COVID-19, numarul real al persoanelor afectate si al deceselor, nu a fost publicat, a fost tinut secret.

Asta a fost strategia adoptata de Nicolae Ceausescu. A falsificat cauzele multor decese din perioada comunista. Cele mai multe erau trecute la infarct, dar datele reale se afla in arhiva Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pandemia de gripa a inceput in Hong Kong

Pandemia de gripa s-a extins din Hong Kong spre Singapore si Vietnam, apoi in Europa, inca din 1968, facand zeci de mii de victime. In Ungaria s-au imbolnavit 500.000 de persoane.

In Romania, sirul imbolnavirilor a inceput in Sibiu, apoi la Brasov si s-a extins, mai apoi, in toata tara, insa cea mai afectata zona a fost Moldova, asa cum se intampla si acum cu noul coronavirus. Iasul a inregistrat peste 4000 de cazuri intr-o singura saptamana.

Ceusescu, acuzat ca a adus gripa din China

Cu doar doua luni inainte de a izbucni pandemia de gripa in Romania, Nicolae Ceausescu a mers in vizita in China, Coreea de Nord, Mongolia si Vietnam, tari in care pandemia se instalase deja de luni bune.

Tocmai de aceea, mai multi medici romani au lansat ipoteza ca Nicolae Ceausescu si delegatia lui ar fi adus gripa in Romania, scrie fanatik.ro

loading...
Filed under: Uncategorized