Ce înseamnă, de fapt, scenariul roșu. Măsurile de restricție care se vor aplica în Capitală

Intrarea în scenariul roșu vine cu măsuri stricte pentru următoarele 14 zile.

Bucureștenii vor trebui să poarte masca de protecție în spațiile publice închise sau deschise, indiferent de gradul de aglomerare. 

Restaurantele, din nou închise

De asemenea, sălile de jocuri, restaurantele, cafenelele, cinematografele, dar și teatrele se închid. Până acum, când rata de incidență a fost de peste 1,5 la mia de locuitori, actorii puteau urca pe scenă în fața unei săli pe jumătate plină. 

”După 3 la mie, se suspendă activitatea în teatre, cinematografe, instituții de cultură, care organizează spectacole în spații închise. De asemenea, se suspendă activitatea în restaurante și cafenele care funcționează în spații închise”, spunea premierul Ludovic Orban.

Orele s-ar putea desfășura exclusiv online

O altă restricție ce se află pe masa autorităților este închiderea școlilor. Orele se vor susține exclusiv online, însă astăzi, elevii vor merge la cursuri.

Lucrurile ar fi clare daca prefectul Capitalei nu ar avea o altă părăre. Gheorghe Cojanu, aflat ba în concediu de odihnă, ba în izolare sau la cumpărături, pasează responsabilitatea. 

Prefectul Capitalei nu a știut numărul de îmbolnăviri

”Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumpărături, nu îl primisem. La ora la care am fost informat de acest aspect, v-am spus, eu nu îl primisem. La noi se trimite pe email, oficial. Inspectoratul informează DSP-ul. Iar DSP-ul când ne trimite setul de propuneri, ne trimite, probabil, și acest lucru. Deci îmi puneți mie în cârcă niște lucruri, de ce nu se face nu știu ce. Pai eu fac în momentul în care am propunerea DSP-ului”, a declarat Gheorghe Cojanu.

”Comitetul municipiului București pentru Situații de Urgență decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților didactice. Dacă va decide Comitetul municipiului București că de marți vor fi suspendate activitățile din unitățile de învățământ, atunci de marți va trebui să punem în aplicare planul de măsuri”, a adăugat și Monica Anisie.

Alte două județe în situație critică

După București, alte două județe sunt în situații critice: Vâlcea, cu 2,97 cazuri de infectare la mia de locuitori, și Alba cu aproape 2,9. 

Măsurile ar putea fi prelungite dacă numărul de noi infectări ca continua să crească la fel de alarmant. 

loading...
Filed under: Uncategorized