Ce se va întâmpla cu alegerile de la Deveselu după ce primarul mort a câștigat scrutinul

Alegerile locale 2020 din România au adus, pe lângă surprize și rezultate scontate, și o situație ciudată în comuna Deveselu, acolo unde primarul mort a câștigat detașat scrutinul.ADVERTISEMENT

Incredibil, dar adevărat, Ion Aliman, primarul din Deveselu, care a murit 17 septembrie din cauza Covid-19, a câștigat alegerile locale de duminică. A primit 1.056 de voturi din cele 1.600 exprimate în comună.

Numele primarului decedat, care candida pentru un nou mandat, a rămas pe buletinele de vot deoarece acestea au fost tipărite înainte de decesul candidatului, potrivit reprezentanţilor BEJ Olt.ADVERTISEMENT

Ce va urma la Deveselu după ce primarul care s-a stins de COVID a câștigat alegerile

Cu primarul Ion Aliman ales, dar din păcate decedat și îngropat, cu toții se întreabă ce va urma acum pentru comuna din județul Olt, care nu are ales un cetățean viu.

Într-o primă fază, Nicolae Dobre, viceprimarul din partea PSD, va conduce destinele comunei Deveselu până când Biroul Electoral Județean va programa o nouă tură de alegeri, cele parțiale.

Duminică, 27 septembrie, primarul mort din Deveselu a reportat un succes de răsunet contra rivalilor săi. Din cele 1.600 de voturi exprimate, acesta a adunat peste 1.050.

În seara câștigării alegerilor, mai mulți oameni au mers la mormântul fostului primar Ion Aliman, după aflarea rezultatelor. Aceștia au aprins lumânări și s-au rugat pentru Ion Aliman, care s-a stins din cauza coronavirusului, în urmă cu 10 zile. Ion Aliman avea diabet și suferise un transplant renal.:

“Este victoria dumneavoastră, v-o dedicăm. Și pe următoarea tot dvs o s-o câștigați”, a spus unul dintre cei prezenți la cimitir.

Ion Aliman, răpus de Covid-19 cu 10 zile până la alegeri

Ion Aliman era în cursă pentru al treilea mandat la primăria din Deveselu. Pe 17 septembrie însă, a murit la spital, ucis de coronavirus.ADVERTISEMENT

Cum buletinele de vot erau deja tipărite, legea nu le-a mai permis celor de la PSD să numească un alt candidat şi să-l înlocuiască pe liste. Chiar şi în aceste condiţii, oamenii nu s-au ferit să spună că l-au votat, chiat și mort fiind.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu s-au mai aflat două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

În ceea ce privește județul Olt, Socail-democraţii au câştigat şase primării de oraș: Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Piatra-Olt şi Potcoava, şi au pierdut două, Sconiceşti şi Drăgăneşti-Olt.

loading...
Filed under: Uncategorized