Coronavirusul Închide România! Orban Nu Se Clinteşte: Vom Carantina Orice Comunitate Locală

Zeci de localităţi din România stau sub spectrul carantinării, având în vedere evoluţia cazurilor de coronavirus din ultimele zile.

Premierul Ludovic Orban a oferit detalii de ultim moment privind modul în care vor acţiona autorităţile când situaţia se va înrăutăţi.

Lovitură pentru cei care un telefon mobil! S-a aflat acum: Acesta este un mod extrem de periculos

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că atunci când va fi necesar, se va lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a noului coronavirus.

“E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP.

Prin ordinul comandantului acţiunii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localităţi, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate şi a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului.

Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate şi în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunităţii locale pentru a stopa răspândirea virusului”, a afirmat Ludovic Orban, aflat într-o vizită de lucru pe autostrada Sebeş-Turda.

loading...
Filed under: Uncategorized