Covid-19 împarte România în două

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, vorbit la Digi24 despre românii care nu cred în existența Covid-19 și cei care se tem de boală. El spune că în acest moment populația României este divizată.

Medicul Virgil Musta spune că în România unii nu cred în virus și se distrează, în timp ce alții se tem de boală. El atrage atenția că sunt și români care suferă în spitale.

Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară.

Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav.

Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre.

Trebuie să existe o responsabilitate a concetățenilor noștri și poate o solidaritate”, a declarat medicul.

Medicul Virgil Musta a declarat zilele trecute la Digi24 că România poate ajunge să nu mai facă față pandemiei. Doctorul avertizează că spitalele sunt aproape pline.

„Lupta cu Covid-19 nu se câştigă în spital”

Virgil Musta face apel la responsabilitate și le cere românilor să respecte regulile de protecție. El spune că lupta împotriva coronavirusului nu se câștigă la spital, pentru că unitățile sanitare vor fi oricum copleșite la un moment dat. Doctorul spune că prevenția este cea mai bună metodă de a ține virusul la distanță.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie”, a declarat medicul, sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

loading...
Filed under: Uncategorized