Creștere alarmantă a cazurilor. Avertismentul specialiștilor!

România înregistrează un record al infectărilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 799 de cazuri noi de COVID-19, din 18.986 de teste efectuate. De la începutul pandemiei, au fost confirmate 35.802 infecții cu noul coronavirus. Dintre aceștia 22.189 s-au vindecat, iar 1.971 au murit, potrivit secretele.news

După cele 777 de cazuri de infectare cu COVID-19 anunțate joi, 16 iulie, astăzi au fost 799, un record în acest sens, autoritățile se așteaptă la o continuă creștere a îmbolnăvirilor.

Luna viitoare, din datele epidemiologilor, am putea avea de a face cu peste 1.600-2.000 de cazuri pe zi, cifre pe care nu le-am avut nici măcar în starea de urgență.

Și mai îngrijorător este faptul că secțiile de terapie intensivă (ATI) ale spitalelor ar putea fi sufocate de bolnavi, acolo unde se așteaptă chiar și peste 1.000 de pacienți în stare gravă.

Secțiile de terapie intensivă, sufocate în perioada următoare. Anunțul specialiștilor

În paralel cu creșterea cazurilor zilnice de infectare cu COVID-19, în România am avut de a face și cu un număr tot mai ridicat al pacienților internați în stare gravă la terapie intensivă.

Din această cauză, multe dintre spitalele importante din Capitală și din țară au ajuns la capacitate maximă la ATI sau undeva în această zonă de umplere.

”Proiecția pentru un număr bazal de reproducere de 1,1-1,2  duce la 1,629 – 2.200 de cazuri de infectare pe zi.

În ceea ce privește pacienții de la terapie intensivă, proiecțiile sunt următoarele: 561 de bolnavi la un număr bazal de reproducere de 1,1 și chiar 1.428 de cazuri dacă ajungem la un număr bazal de 1,2.

n acest al doilea caz, sistemul medical din România ar putea ajunge într-o zonă de maxim pericol”, a avertizat medicul la Digi24.

Dacă România ar ajunge la peste 1.400 de bolnavi la ATI, acest lucru ar alerta maxim sistemul de sănătate intern, unul care nu dispune de foarte multe paturi în aceste zone ale spitalelor.

loading...
Filed under: Uncategorized