CTP ar fi luat o decizie șoc dacă Gabriela Firea câştiga alegerile: „Nu aș mai fi suportat!”

Cristian Tudor Popescu a mărturisit că era extrem de aproape să ia o decizie radicală dacă Gabriela Firea ar fi câștigat alegerile.ADVERTISEMENT

Jurnalistul a dezvăluit că era aproape să se retragă din viața publică și să renunțe la jurnalism dacă ar fi văzut că PSD mai are încă relevanță în București și în România.

Gazetarul consideră PSD un partid toxic care trebuie să dispară în următorii ani din politica românească și îl compară cu accidentul nuclear de la Cernobîl din 1986.ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit că s-ar fi retras din viața publică dacă Firea câștiga alegerile

O victorie a Gabrielei Firea la București ar fi fost insuportabilă pentru Cristian Tudor Popescu, jurnalist cunoscut pentru antipatia sa față de PSD.

Dacă ieșea Firea, mă retrăgeam. PSD, acest Cenorbîl al politicii românești. După 30 de ani nu mai aveam forța de a continua. Dacă ieșea Firea, mă retrăgeam din viața publică, de la TV.

Acum pot continua, ce se întâmplă e peste așteptările mele, e mai mult de atât. N-am simțit niciun vânt. Vântul pornește din senin. E o mișcare tectonică, nu mai e vânt, se mișcă plăci tectonice. Democrația e mai greu de învățat decât mecanica cuantică. Democrația nu a părut că este ceva ce trebuie deprins cu niște eforturi.

A fost nevoie de 30 de ani ca oamenii să mai învețe acest lucru simplu. Avem mulți Putini în România, ăștia sunt aleși pe viață. Cât mai continuă aberația asta cu primarii care pot avea număr nelimitat de mandate?

Adică președintele țării are 2 mandate, dar primarul din Tunari are dreptul la oricâte mandate? Ce sper eu de la Nicușor Dan, să nu înceapă să acționeze de mâine în sensul păstrării mandatului.

Fără discuție, ce am văzut în seara aceasta înseamnă o mișcare. S-a topit acest ghețar plin cu mumii, lăsat de Ceaușescu. Cred că a început marea prăbușire pentru acest ghețar cu mumii”, a concluzionat CTP la Digi 24.

loading...
Filed under: Uncategorized