Fenomene extreme lovesc Romania. Prognoza ANM pana pe 7 septembrie. Cum va fi vremea de Sfanta Maria

ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarea perioada. Astfel, meteorologii anunta ca vor fi temperaturi ridicate, peste media perioadei in saptamana 10 – 17 august, la fel ca si in intervalul 31 august – 7 septembrie. In intervalul 17 – 24 august vor fi ploi abundente.

Saptamana 10 – 17 august

Temperaturile vor fi usor mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, in regiunile sudice, iar in rest se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. Nu va ploua, iar cele mai afectate vor fi regiunile sudice, centrale si nordice.

Saptamana 17 – 24 august

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi excedentare la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile centrale, nordice si la munte.

Saptamana 24 – 31 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi in jurul celor normale pentru aceasta perioada, in intreaga tara. Ploile vor fi in parametri obisnuiti perioadei, in toate regiunile.

Saptamana 31 august – 7 septembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decat mediile specifice perioadei, in toate zonele tarii. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, in toata tara.

Observatii: Este estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

loading...
Filed under: Uncategorized