Guvernul a achiziționat măști de protecție pentru 2.300.000 de persoane. Ludovic Orban a spus cine vor fi beneficiarii

Chiar înainte de alegeri, Guvernul a achiziționat, în sfârșit, măștile de protecție oferite gratuit, așa cum s-a promis, celor 2.300.000 de persoane. Ludovic Orban a spus cine vor fi beneficiarii.

Premierul României a mărturisit că măștile de protecție promise persoanelor defavorizate au fost achiziționate și predate Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a le împărți ulterior și Primăriilor, astfel încât, să ajungă la persoanele care au nevoie într-un timp foarte scurt.

”Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate. Aceste măşti au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă. Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică”, a spus Ludovic Orban, scrie Antena 3.

De asemenea, Orban a mai precizat că s-au achiziționat și măști pentru ziua alegerilor, ce vor fi oferite persoanelor care se vor prezenta la vot fără ele.

”În ceea ce priveşte măştile pentru ziua votului pentru procesul electoral, ele au fost achiziţionate şi au fost transmise către Prefecturi”, a mai spus prefectul României.

loading...
Filed under: Uncategorized