Guvernul va crește alocațiile pentru copii în această săptămână

Guvernul condus de Ludovic Orban va crește alocațiile pentru copii în această săptămână, potrivit fanatik.ro

În ciuda prevederilor Curții Constituționale, alocațiile nu se vor dubla, ci vor crește cu un procent cuprins între 10 și 20%.

Proiectul aflat pe masa Executivului prevede o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, în funcție de cât va permite bugetul. Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani, anunță Digi24.

Alocațiile pentru copii vor fi majorate de Guvern în această săptămână

Creșterea alocațiilor pentru copii va ajunge pe masa de lucru a Guvernului în cadrul unei ședințe care va avea loc în cursul săptămânii în curs.

Potrivit sursei citate anterior, creșterea alocațiilor ar urma să fie de 10 – 20% și nu o dublare, așa cum era prevăzut într-o lege promulgată chiar și de Klaus Iohannis.

Pe 16 ianuarie 2020, Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În urma acestei măsuri, alocațiile copiilor din România erau prevăzute să crească în cuantum de:

  • a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Orban a avertizat că Guvernul nu poate dubla alocațiile

În urmă cu două săptămâni, premierul Ludovic Orban spune că, în ciuda prevederilor CCR, Guvernul pe care îl conduce nu are posibilitatea de a dubla alocațiile pentru copii.

”În două săptămâni vom soluționa această problemă a alocațiilor. Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibiltatea să dublăm alocațiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat, pe 18 iulie, Ludovic Orban.

Orban a mai spus că actualul guvern dorește să majoreze alocațiile copiilor, însă indexarea va fi una treptată.

loading...
Filed under: Uncategorized