Laura Zarafin, medic primar ATI, da cartile pe fata despre noul virus: “Adevarul gol golut, lipsit de orice inflorituri”

Medic primar, Laura Zarafin, de la sectia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina din Capitala, expune realitatea pe care, de fapt. toti angajatii din spitale il stiu. Femeia spune ca doar putine cadre medicale putini au curajul sa spune verde in fata ce se intampla.

Doamna doctor este revoltata ca tot multi pacienti care ajung la unitatile medicale din Romania cu boli grave sunt plimbati cu ambulanta aflarea rezultatului testului COVID.

Totodata, medicul spune ca fiecare unitate spitaliceascae a avut la dispozitie cinci luni pentru a-si organiza activitatea .

Laura Zarafin sustine ca nu exista spitale COVID si spitale non-COVID, totul fiind doar o iluzie.

Adevarul spus de medicul ATI despre spitalele care trateaza pacienti cu COVID

“Adevarul gol golut, lipsit de orice inflorituri, adevarul pe care il stie deja orice cadru medical, adevarul pe care doar il intuiam si s-a confirmat deja cu varf si indesat, adevarul pe care nimeni nu indrazneste sa il rosteasca onest si cu voce tare.

Adevarul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gandeste cu proprii neuroni si nu in logica fricii sau a ipocriziei; acest adevar simplu se poate rezuma la o simpla fraza «infectia cu Sars Cov 2 este infectia nozocomiala a anului 2020».

Degeaba incearca unii sau altii dintre colegii nostri medici din toate specialitatile din spitalele zise «non Covid« sa ne convinga ca transferul intraspitalicesc , (dupa ce pacientii au fost tinuti una -doua – trei saptamani la ei ) spre spitale «suport Covid» ar avea vreo ratiune medicala sau epidemiologica sau de reducere a riscului infectarii personalului…

Nu este decat o mare iluzie ca exista spitale «non Covid» si spitale «Covid». Nu inseamna ca e vina personalului medical! Nicidecum…

Pur si simplu acest virus este extrem de contagios si era evident de la inceput ca spitalele vor fi focare. Era evident nu numai pentru ca virusul este extrem de contagios, ci si pentru ca rezultatele negative la PCR exista si sunt in procent de peste 30%, dar si pentru ca in spitale vin oameni bolnavi, cei mai multi cu boli severe, cancere avansate , imunodeprimati, etc.

Am avut 5 luni sa intelegem asta si fiecare spital a avut 5 luni sa isi organizeze propriul spatiu de triaj si propria zona pentru pacientii pozitivi la PCR pentru Sars Cov 2. De ce ne facem ca nu intelegem acest lucru extrem de simplu?”

Ping-pong cu pacienti intre spitale

“Poate pentru ca unora le convine ping-pong-ul stupid intre spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi si bani pentru colegii de la ambulanta. Sunt pacienti plimbati intre 2-3 spitale.

Si nu in ultimul rand cred ca ar fi bine sa intelegem odata ca acest virus va trai cu noi sau noi va trebui sa invatam sa convietuim cu el ani de zile. Ce facem?

Operam in spitale «verzi» si cand pacientul se pozitiveaza il pasam cu multa «colegialitate» altora, celor din spitalele «rosii», colegi chirurgi si ei, transformati in «pansatori ai plagilor» operatiilor facute de altii? Ce logica are o asemenea strategie?”, a fost postarea publicata de medic pe pagina sa de Facebook.

loading...
Filed under: Uncategorized