Ludovic Orban anunță noi restricții în România. Carantina totală, luată în considerare de Guvern

România a trecut de pragul de 2.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la 24 de ore, motiv de îngrijorare pentru autorități.

Ludovic Orban a mărturisit că Guvernul PNL se gândește să introducă carantina în anumite zone din țară unde situația este scăpată de sub control.

În același timp, Orban anunță și alte restricții care vor fi impuse luni, 5 octombrie, inclusiv restricții aplicate altor state din UE unde criza de Covid-19 a atins cote alarmante.

Ludovic Orban anunță că mai multe localități din România ar putea fi carantinate

Așadar, românii se pot aștepta la o întoarcere a situației din iarna trecută, însă doar acolo unde numărul de infectări e extrem de mare. Pe această listă ar putea fi municipiul București, dar și județe precum Prahova, Brașov, Argeș, Buzău, Iași, Timiș.

Decidem luni restricții mai nuanțate, restricții pentru țările cu risc mare. Ar putea fi luate decizii de carantinare totală pentru anumite regiuni. În școli trebuie respectate toate măsurile. Vom aplica legea! Acesta e protocolul stabilit, e o evidentă tendință de creștere a numărului de cazuri.

În momentul în care un copil e infectat într-o clasă, colegii din clasa respectivă intră în regimul de carantinare la domiciliu.

14 zile se suspendă cursurile în clasa în care apare un elev infectat. E greu să avem evaluare, știu că copilul e expus celui mai mic risc de infectare în cadrul școlii. Riscul de infectare al unui elev e mai mare când e liber și interacționează fără supravegherea unui adult. Urmărim numărul de cazuri”, a declarat Ludovic Orban.

Situația din școlile românești e previzibilă, nu mai puțin de 500 de instituții de învățământ fiind deja afectate de Covid.  Sindicaliștii din învățământ anunțau din 18 septembrie că Guvernul e depășit de situație și tot sistemul se va închide în curând.

„Școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roșu, respectiv în mediul on-line. din păcate nici la această oră, după o săptămână de an școlar, unitățile de învățământ nu au fost dotate cu infrastructură necesară. Lipsesc tabletele pentru elevi și cadrele didactice, precum și conexiunea la internat a școlilor”, au transmis cei de la FSLI, conform Mediafax.

loading...
Filed under: Uncategorized