Mesaj dur din partea ÎPS Teodosie pentru Ludovic Orban: „Ne veți executa pe toți?”

ÎPS Teodosie îl avertizează pe Ludovic Orban, înainte de Sfântul Andrei, în condițiile în care credincioșii se așteaptă ca Guvernul să interzică această sărbătoare.

Teodosie, un personaj aparte în BOR, nu se teme să-l atace pe Ludovic Orban și îl asigură că nu va respecta eventualele restricții.

„Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”, s-a întrebat retoric Teodosie, făcând referire la Revoluția din 1989.

ÎPS Teodosie mătură pe jos cu Ludovic Orban, înainte de Sfântul Andrei

Nu subestimați dorința oamenilor de a striga în stradă”, a amenințat Teodosie. Amenințările vin în contextul în care miercuri, 25 noiembrie, mai mulți credincioși au fost „brutalizați și amendați” pentru că au participat la slujba cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina.

Incidentul ne întărește convingerea încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm, noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de batjocorite.

Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar) și de dragul măsurilor exagerate, lipsită de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental de exercitare și exprimarea credinței nu reprezintă mare lucru raportat la pandemia care ne încearcă”, menționează arhiepiscopul Tomisului, conform cotidianul.ro

Teodosie le-a reamintit politicienilor de Revoluția din 1989 și le-am transmis să nu ignore puterea străzii. „Nu vom îngădui acum ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face?ADVERTISEMENT

Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei în ziua prăznuirii sale? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?”, a punctat Teodosie.

Sfântul Andrei este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți ai României și va fi sărbătorit în toată țara în 30 noiembrie.

loading...
Filed under: Uncategorized