Parintele Calistrat a rabufnit: “Dl Arafat se poarta ca Zeus, ca Nostradamus, isi asuma aceasta putere peste pozitia Patriarhului Daniel”

Parintele Calistrat a reactionat dur. Seful DSU, Raed Arafat, a transmis luni seara ca, din cauza cresterii numarului de cazuri de infectari cu COVID-19, la sarbatorile si procesiunile religioase vor putea participa de acum doar persoanele care au domiciliu sau resedinta in locul unde se desfasoara evenimentul.

Secretarul de Stat a facut referire inclusiv la pelerinajul pentru moastele Sfintei Parascheva de pe data de 14 octombrie, ziua de praznuire a ocrotitoarei Moldovei.

„Organizarea de sarbatori religioase este permisa doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau resedinta in locul unde se desfasoara evenimentul; E extrem de necesar. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau inapoi acasa. Daca se sta in autobuz ore intregi, e suficienta o persoana infectata ca sa ii infecteze pe toti”, a mentionat Arafat.

Parintele Calistrat Chifan, reactie dura la noile reguli impuse de autoritati

„Mitropolitul Teofan a stabilit reguli foarte exacte privind pelerinajul, nu s-a mai concentrat pe 2-3 zile, ci pe perioada de 10 zile, astfel ca atunci cand vin autocare sa intre in ordine, cu distanta, masca, dezinfectant. Sa fim atenti ca inainte de a guverna oamenii lumea, guverneaza Dumnezeu. E interesant ca acest COVID nu intra intr-un mall, nu a intrat in sectiile de vot.

Dl Arafat se poarta ca Zeus, ca Nostradamus, doar ca dumnealui confunda abuzul cu anumite restrictii, isi asuma aceasta putere peste Sinodul BOR, peste pozitia Patriarhului Daniel care nu a fost consultat. Nu pot sa-ti bati joc de sufletul roman. Trebuie sa arati un pic de respect fata de popor.

Nu ma intereseaza de restaurante, ca acolo merge cine are bani, dar la biserica vine orice sarac. Ne putem infecta la biserica, dar in spatiile de vot de ce nu ne-am putut infecta pana cand edilii nu si-au luat scaunele moi? Eu sunt de acord cu hotararile, dar nu cu abuzurile. Si de Craciun vor spune ca COVID-ul este ortodox si vine la Biserica.”, a parintele la Antena 3.

Parintele Calistrat isi indemna credinciosii sa vina la slujba de Inviere, in plina epidemie de coronavirus

In luna aprilie, potrivit Ordonantei Militare nr. 3, nimeni nu avea voie sa se deplaseze la biserica in noaptea de Inviere sau de Paste. Parintele Calistrat spunea opusul.

Patriarhia Romana s-a dezis atunci de indemnul preotului, care i-a incurajat pe credinciosi sa participe in numar mare la slujba din noaptea de Inviere, in plina pandemie de coronavirus.

„Orice mesaj incitator la incalcarea reglementarilor fixate de autoritatile abilitate NU reprezinta Biserica Ortodoxa Romana.

Orice act de indisciplina a clericilor (ierarhi, preoti si diaconi) sau a credinciosilor mireni afecteaza negativ imaginea Bisericii in societate, deoarece, in timpul starii de urgenta, toti avem obligatia de a respecta dispozitiile autoritatilor de stat, in caz contrar, vom suporta sanctiunile prevazute de lege”, scria in comunicatul transmis de BOR, la acea vreme.

loading...
Filed under: Uncategorized