Raed Arafat anunță o răspândire comunitară a Covid-19: ”Putem avea probleme serioase”

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, anunță că Bucureștiul se confruntă cu o răspândire comunitară a Covid-19.

Medicul avertizează asupra faptului că situația din Capitală, dar și de la nivelul întregii țări, s-ar putea agrava dacă cetățenii nu respectă măsurile de igienă și de distanțare fizică.

De asemenea,  Arafat mai dă de înțeles că, local, autoritățile ar putea să revină cu o serie de restricții în perioada următoare, asta dacă pandemia va continua să se intensifice.

Raed Arafat vorbește de o răspândire comunitară a Covid-19 în București

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, afirmă că Bucureștiul se confruntă cu o transmitere comunitară și nu exclude luarea unor măsuri zonale sau locale de restricție, dacă transmiterea se va menține.

Duminică, la ultimul raport, Capitala figurează cu 4.360 de cazuri de infectări cu Covid-19, fiind pe primul loc în țară, depășind, începând de sâmbătă, județul Suceava, care a raportat 4.257 de infectări.

Totul va depinde de noi! Purtăm mască, distanţare, respectăm regulile. Evităm să ajungem într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat. Nu facem acest lucru, vom ajunge într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat.

Vedem că în ultima perioadă vorbim de cazuri noi care apar 70-80 pe zi. Vorbim de cazuri noi. În Capitală există o răspândire comunitară. Acest lucru nu îl spun eu, îl spun colegii de la INSP

Cetăţenii Capitalei trebuie să înţeleagă că dacă nu respectă regulile de distanţare şi dacă nu folosesc masca, aşa cum este recomandat, în orice spaţiu închis când sunt cu alte persoane care nu stau cu ei în casă, vom avea atunci probleme foarte serioase şi vom continua să vedem o răspândire la nivelul Capitalei”, a declarat Raed Arafat la România TV.

loading...
Filed under: Uncategorized