Raed Arafat, intrebat daca primavara putem rasufla usurati: Nu pot sa va garantez nimic

„Virusul nu stie legi, nu stie nimic. Noi nu putem opri virusul”, declara secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Intrebat daca in primavara anului viitor vom putea rasufla usurati, Arafat a spus: „Nu pot sa va garantez nimic”.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri, intrebat cat se va lungi al doilea val de infectii, ca cel mai probabil va dura pe timpul iernii.

„Cat de greu va fi valul doi depinde de noi. Daca reusim sa stopam cresterea, sa incepem o descrestere, care dureaza, e clar ca putem tine situatia sub control. Daca nu se respecta regulile, daca sunt presiuni sa nu se ia anumite masuri, restrictii, daca continuam in aceasta logica, s-ar putea ca lupta sa fie mai grea si mai lunga”, a spus secretarul de stat.

Intrebat daca, in cel mai fericit caz, la primavara putem rasufla usurati, Arafat a raspuns: „Nu pot sa va garantez nimic pentru ca nu stiu cum va fi comportamentul. Noi nu am trecut printr-o iarna serioasa cu virusul asta, am inceput prin martie”.

Chestionat, de asemenea, daca lucrurile s-ar putea inrautati, Arafat a raspuns ca inrautatirea lucrurilor nu este numai in Romania si Romania nu sta cel mai prost ca si cifre.

„Toti se confrunta cu rezistanta impotriva purtarii mastilor de protectie, a respectarii regulilor. Masurile de prevenire sunt solutia. Noi nu putem opri virusul. Virusul nu stie legi, nu stie nimic. E prezent. Ne protejam, e bine, nu ne protejam, isi face treaba mai departe. Chiar si unii care respecta regulile se infecteaza. Nu putem spune ca daca am purtat masca si m-am dezinfectat pe maini sunt scutit 100% de infectie, dar reduc riscul la minim”, a afirmat seful DSU, adaugand: „Cu cat cresc mai mult cazurile in terapie intensiva, situatia va fi mai grea, inslusiv sa luam niste masuri de limitare elective pe care si altii le-au luat”.

loading...
Filed under: Uncategorized