Revoltator! Pacienta cu pneumonie si testata pozitiv cu noul virus, tinuta pe banca in fata spitalului

Diagnosticata cu pneumonie si ulterior testata pozitiv cu coronavirus, O femeie in varsta de 59 de ani, din comuna prahoveana Lipanesti, a fost internata trei zile in spital fara sa primeasca tratament.  In acest timp, familia nu au fost anuntata sa se izoleze.

Rudele spun ca femeia a fost scoasa vineri din salonul in care era internata si pusa sa astepte pe banca in fata spitalului, la 35 de grade Celsius, pentru a fi transferata la sectia de pneumologie.

”Ar fi avut mai multe sanse sa se faca bine daca o tineam acasa, dar avea nevoie de oxigen”, au declarat rudele bolnavei.

Pe data de 29 iulie, familia a chemat ambulanta si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti. Aici a primit si testul pozitiv pentru COVID-19.

”Au bagat-o la izolator si timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, in conditiile in care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astazi au scos-o afara pe banca, in fata spitalului, la 35 de grade, in starea grava in care se afla. I-au dat o ciorba acolo, in caserola, in conditiile in care ea nu de mancare are nevoie, ci de oxigen, ca nu mai poate sa respire. Sta si asteapta o ambulanta care sa o duca la sectia de plamani. De mai bine de o ora sta acolo, in caldura asta”, a spus ginerele femeii.

Potrivit Adevarul barbatul a spus ca soacra lui a fost testata pozitiv cu noul virus ,iar  familia nu a fost anuntata pentru a se izola.

Tot el a mai spus ca femeia avea lipita pe mana o bratara cu numele ei in caz ca se va intampla ceva.

”Am aflat noi dupa ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitiva si pe noi nu ne-a anuntat nimeni, in conditiile in care stam in aceeasi casa, iar sotia ea are simptome. E ragusita si tuseste. Suntem cinci care locuim impreuna. Nu ne-a zis nimeni sa ne izolam, absolut nimeni. Am si eu parinti in varsta, ar trebui sa-i protejez, nu? Sa nu mai ies din casa doua saptamani, sa nu ma mai duc la serviciu. Nici de la DSP, nici de la spital nu ne-au sunat”, a mentionat  barbatul.

Potrivit  protocolului, pacientii cu simptome de Coronavirus sunt tinuti in izolare  pana la venirea  rezultatului. Datorita numarului mare de cereri de teste rezultatele pot intarzia si pana la 72 de ore.In timp  bolnavii nu primesc  tratament. Dupa aflarea rezultatului cei care au simptome  sunt transferati la spitalele Covid. In acest caz  femeia avea deja analizele facute si era diagnosticata cu pneumonie.

Femeia a primit ca tratament doar algocalmin,potrivit spuselor fiicei sale.

loading...
Filed under: Uncategorized