Sumă uriaşă primită de România din partea UE, azi noapte!

După zile întregi de dispute aprige și, pe alocuri tensionate, summit-ul UE al Consiliului European de la Bruxelles se încheie cu un acord istoric.

Liderii statelor din Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind masivul plan de stimulare a economiilor lovite de COVID-19.

Consensul marilor puteri a fost obținut marți dimineață, după negocierile care s-au întins toată noaptea. România va primi aproape 80 de miliarde de euro după acest acord, potrivit fanatik.ro

Marți, 21 iulie, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns la un acord asupra bugetului destinat perioadei 2021-2027 şi asupra Fondului UE de relansare economică post-pandemie de coronavirus.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a optat, duminică seara pentru prelungirea summit-ului. Acesta a dorit ca statele membre UE să nu prezinte imaginea unei Europe slabe şi să fie de acord cu planul de relansare economică post-coronavirus pentru a evita un eşec al negocierilor.

În această dimineață, același Michel a postat pe contul său de Twitter: ”Acord!”, la scurt timp după ce cei 27 de lideri au ajuns la o înțelegere la ora 5.15 dimineața, într-o sesiune plenară.

”Bună dimineaţa tuturor! Avem un acord. Am reușit! Europa este puternică, Europa este unită!”, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European, la încheierea summitului Uniunii Europene, conform Mediafax.

La puțin timp după acordul liderilor UE privind planul de relansare economică, președintele României, Klaus Iohannis, a dezvăluit suma pe care România o va primi de la uniune pentru revigorarea post pandemiei.

Șeful statului a anunțat că acordul a unul extrem de important pentru țara noastră, cea care va primi aproape 80 de miliarde de euro.

”Un acord extrem de important pentru România. Iată că după 4 zile și patru nopți de negociere am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene

Negocierile ne permit să trecem la etapa următoare. Vom folosi suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura: spitale, școli, marile sisteme publice.

O parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare economică. Repet: 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică planul pentru bugetul: 2021-2027 un plan pentru care lucrăm cu Guvernul încă din ianuarie”, a spus Iohannis, marți dimineață.

loading...
Filed under: Uncategorized