Un cunoscut medic neurolog a fost răpus de noul coronavirus. Avea doar 50 de ani

După luni întregi petrecute în linia întâi și zeci, poate chiar sute de pacienți salvați în această perioadă, tot mai mulți medici români ajung să piardă, din păcate, propriile lupte cu virusul SARS-COV-2. Sâmbătă, 5 decembrie, a plecat dintre noi Dr. Carmen Mocan Ceaca, șefa secției de Neurologie a Spitalului Municipal Dej.

Vestea i-a lăsat fără cuvinte nu doar pe membrii familiei, ci și pe colegii din cadrul unității sanitare, mai ales că reputatul medic avea doar 50 de ani și părea că va reuși să depășească această cumpănă.

Am pierdut dintre noi încă un medic profund dedicat pacienţilor şi profesiei sale, un om de o deosebită calitate, corectitudine şi o înaltă ţinută morală”, se arată în comunicatul transmis de conducerea Spitalului Minicipal Dej.

Medicul Carmen Mocan Ceaca a pierdut lupta cu virusul SARS-COV-2

În seara zilei de 5 decembrie, doamna Dr. Carmen Mocan Ceaca, şefa secţiei de Neurologie a Spitalului Municipal Dej, a pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2, după mai bine de o lună de suferinţă, la doar 50 de ani.

Suntem adânc întristaţi că am pierdut dintre noi încă un medic profund dedicat pacienţilor şi profesiei sale, un om de o deosebită calitate, corectitudine şi o înaltă ţinută morală, o bună prietenă”, au transmis colegii din cadrul unității spitalicești.

Până astăzi, 6 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 513.576 de infectări cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.231 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

De asemenea, În intervalul 05.12.2020 (10:00) – 06.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (89 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani.

127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 5 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

loading...
Filed under: Uncategorized