Virgil Musta, șeful de secție de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a dezvăluit care sunt impresiile pe care și le-a format din momentul în care a apărut noul tip de coronavirus pe teritoriul țării noastre și până acum.
Medicul susține că a avut pacienți care veneau la spital doar să-i spună că au coronavirus, dar s-a confruntat și cu alte situații incredibile. Acesta a declarat că a tratat persoane care nu au crezut în virus nici după ce au făcut boala, precizând că este nevoie de o imunizare în masă pentru a opri pandemia.
Într-un interviu acordat recent jurnaliștilor de la hotnews.ro, doctorul susține că rata de infectare este mult mai mică decât în ultimele 2 -3 săptămâni, dar cu toate acestea virusul este greu de stăpânit fiind nevoie de măsuri mai dure.
Virgil Musta, despre cheia care va duce la dispariția virusului
Cunoscutul medic este de părere că oamenii trebuie să prevină îmbolnăvirea până la apariția unui vaccin sau a unui tratament sigur. Virgil Musta susține că în această situație delicată totul se reduce la prevenție, tactică pe care merită să o punem în aplicare.
„În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm”, a spus doctorul, potrivit sursei citate anterior.
Medicul Virgil Musta, despre pacienții care nu cred în virus nici după boală
Renumitul doctor a mărturisit că a rămas de-a dreptul surprins de unii oameni pe care i-a tratat de coronavirus. Virgil Musta a declarat că a vindecat persoane care nu credeau în existența virusului, dar din păcate, nu și-au schimbat această mentalitate nici după ce au făcut boala.
„Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală…”, a mai spus acesta.
În altă ordine de idei, timișoreanul se bucură că s-a redus simțitor rata de transmitere a noului tip de coronavirus, mai ales în comparație cu ultimele 2-3 săptămâni când numărul cazurilor pozitive pur și simplu a explodat de la o zi la alta.
Mai mult decât atât, numărul în scădere a cazurilor confirmate cu COVID-19 este un semn bun în contextul în care spitalele din țară ar fi ajuns în scurt timp să fie supraaglomerate, existând riscul să ajungem în situația Italiei când triajul se făcea încă de la ușa unității medicale.
Virgil Musta speră că oamenii au început să înțeleagă cu ce se confruntă în realitate și respectă mai mult regulile impuse de autorități în contextul pandemiei. Acesta este de părere că menținerea regulilor ne va ajuta să nu ne îmbolnăvim, salvarea venind din afara spitalului.
Medicul este convins că lupta împotriva virusului din China nu va fi câștigată de cadrele medicale, ci mai degrabă de oamenii din afara spitalelor, aceștia având mai multă grijă să nu se îmbolnăvească.
Sursa: fanatik.ro